MULO half hardveld

Enkele leden, die nog wel verder wilden in Helmond, troffen wat enthousiaste jongeren waarmee men kwam tot een nieuwe honkbalclub, onder de naam The Cats, en samen ging men naarstig op zoek naar mogelijkheden om het materiaal van HUAC over te nemen. Voorzitter E. van den Bogaert van MULO-voetbal was op zoek naar een nieuwe sport, die naast het voetbal als zomersport zou kunnen fungeren. De heren Frits Jonkers, Peter Jansen en Nico Buys kwamen in contact met de hem en enkele weken later was de zaak met HUAC en MULO financieel rond.

Per 1 januari 1964 werd de honkbalvereniging MULO opgericht en ging deze onder de vleugels van de gelijknamige voetbalclub van start. De aanvangsproblemen lagen vooral in het bestuurlijke vlak en deze werden voor een groot deel opgelost toen M. Lichtendahl tot het bestuur toetrad. Deze, als oud bestuurslid van Elinkwijk in Utrecht, had daar al ervaring opgedaan met honkbal en wilde zich voor een jaar inzetten om te helpen bij het behoorlijk op poten krijgen van de nieuwe vereniging. Het ene jaar werd aangevuld door een aantal jaren meer (30 jaar). 

In het begin van de MULO periode mochten de honkballers als veld het zgn half hard trainingsveld van MULO gebruiken. Het veld had een zeer groffe toplaag, laten we zeggen een soort gravel van kapot gestampte bakstenen. Het veld lag geklemd tussen het hoofdveld en veld 2 van de voetbalclub, precies tegenover de kantine en de kleedkamers. Dus je snapt het al, daar kwam trubbel van.

Wedstrijden werden gespeeld zonder backstop en dugouts, honken werden met een moker in het veld geslagen. Het enige voordeel, dat we later konden bedenken, was het feit dat je wel leerde hoe je de grondbal moest fielden daar die steeds op een steentje een andere kant uitsprong.

Namen uit die tijd zijn oa: Gerard Bos, Jacques van Ansem, Hans Heldens, Frits Jonkers, Willy (Koetje) Bouwman, Frits Verhagen, Hein van Oorschot, Jan Verspaget, Eric Rood, Johan Berkers, Nico Buys, Friddie van Veggel, gebr. Van Lierop,

Kortom het was een zeer slechte locatie en gaf veel problemen met de voetballers, we moesten maar weg.