Aa-veldje

Al snel werd een oud handbalveld van de handbalvereniging HHC langs de rivier de AA gevonden en op deze “eigen” plek begon MULO-honkal snel te groeien.

Het A-veldje was eigenlijk het eerste eigen veld van MULO. Een handbalveld, gras, met goals en een klein wit gebouwtje met twee varkenshokken en een buitentoilet. De lange wasbakken, net varkenstroggen, vandaar de benaming, waren wel voorzien van stomend koud water, dat wel. Verder niets!

Maar MULO was wel trots en begon meteen een eigen backstop te bouwen. Gemeente gooide enkele erg lange telefoonpalen op het veld, enkele rollen oud gaas en hup de bouw begon. Met windkracht 8 werden de palen in grote gaten gezet en enkele waaghalsen klommen omhoog om het gaas vast te timmeren. 

Nevenstaand document is het eerste document in mijn bezit waarin melding wordt gemaakt van de oprichtingsdatum van MULO Honkbal. 

1965-1970

Uit deze periode is er een leuke verandering van logo te berichten. Eerst werd er alleen maar naar het honk gelopen als daar een flesje bier stond. 

Later werd er voor een meer professionelere benadering gekozen. Dat MULO nu nog last heeft van deze eerste benadering is nog te merken.

1971

Enkele dames, onder aanvoering van Thea Wilms, gaven te kennen dat ze wel wilden softballen, en zo kwam er in januari 1971 een softbalafdeling bij. Ook hiervoor moest een speelveld worden aangelegd en daarnaast betere kleedgelegenheden komen. Beide werden in samenwerking met de Gemeente gerealiseerd en na enkele jaren wilde men graag een ruimte er bij hebben die als kantine dienst zou kunnen doen. Een nieuw verzoek ging uit naar de Gemeente en werd gehonoreerd met een verhuizing naar sportpark Dierdonk.